Se över pensionen och vilka försäkringar är viktigast – TV-intervjuer

27 januari, 2015 - Gustav Jonsson - 0 kommentarer

IntervjuIgår blev jag intervjuad i EFN. De undrade vilka försäkringar som är viktigast, och vad som är aktuellt just nu. Pensionen så klart, svarar jag. Pensionsförsäkringar är en akut fråga att göra någonting åt eftersom avdragsrätten förändras.

Det anser inte bara jag utan min kollega Marcus Lindenius har redan sagt det på bästa sändningstid: Se över ditt pensionssparande. Sätt inte in mer än 1 800 kr i år! Se detta inslag i SVT med min kollega Marcus.

I mitt inslag diskuterar vi dessutom vilka försäkringar som är viktigast. Och ska man säga något så är hemförsäkringen den viktigaste av dem alla. Hemförsäkringen är ju ett paket av många försäkringar i en.

Därefter kommer den enda försäkringen man är skyldig att ha enligt lag, bilförsäkringen – om man äger en bil vill säga. Har man barn så är det väldigt bra att ha en barnförsäkring, säger jag också.

På webbplatsen www.konsumenternas.se kan du läsa mer om och jämföra hemförsäkringar, bilförsäkringar och barnförsäkringar.

Etiketter:
Gustav Jonsson

Om Gustav Jonsson

Hej och kul att du hittat till bloggen! Jag är jurist och pensionsexpert på Konsumenternas Försäkringsbyrå. Genom bloggandet hoppas jag kunna dela med mig av personliga reflektioner och nyttiga tankar kring allt inom försäkring. Privat är jag en småbarnspappa som lever ett ganska stillsamt liv. Stora intressen, förutom försäkring, är ekonomi, musik och sport.